GastRoA, gurmanski spektakl Slavonije i Srijema za ljubitelje pikantnih okusa

Tko je najveći majstor za kulenovu seku, a tko za kobasicu? U Vukovarsko-srijemskoj županiji pripremaju se za veliki gurmanski spektakl GastRoA, a proizvođače dolazi podržati i poznati hrvatski chef Tomislav Špiček.
Da su Slavonci i Srijemci vrhunski kuhari i pravi majstori u pripremi suhomesnatih proizvoda, već je svima poznato. No, tko je najbolji proizvođač kulenove seke i kobasice to će se tek doznati 27. travnja u općini Andrijaševci na prvom “GastRoA” gurmanskom showu u kojem će uživati svi ljubitelji pikantnih okusa.

Ovo je prvo izdanje manifestacije, za koju su u ovoj općini sigurni da će postati tradicija i omiljeno mjesto susreta ljubitelja i proizvođača ovih dviju delicija, a sudjelovati mogu svi koji ih proizvode, bez obzira iz koje županije dolaze.

Na ocjenjivanje u dvije kategorije – kulenova seka i kobasica, mogu se prijaviti svi proizvođači s odgovarajućom registracijom, a uzorke trebaju dostaviti najkasnije do 25. travnja. Ocjenjivanje će se održati dva dana kasnije, 27. travnja, na dan manifestacije GastRoA, u općinskoj vijećnici, s početkom u devet sati – poručuju organizatori manifestacije.

Dolazak je najavio i poznati hrvatski chef s istančanim nepcem Tomislav Špiček, veliki ljubitelj tradicionalne kuhinje.
Ulaz je slobodan, svi su pozvani, a ovo je i savršena prigoda za izlet na istok Hrvatske na obalu Bosuta.